1.png2.png3.png4.png5.png6.png7.png

 

1.png2.png3.png4.png5.png6.png7.png

Megdöbbentő abortusz statisztikák

2014.04.23. 13:30 gyerekgyaros

Bár az abortuszok gyakorisága évről évre csökken, még így is nagyon magas a megszakítással végződő terhességek száma.

The-Fear-Abortion-the-woman.jpg
Magyarországon ma minden harmadik várandósság végződik abortusszal, a százalékarány az Európai Unió tagországai között a harmadik legmagasabb. Ráadásul az abortuszok nagy hányadát súlyos válsághelyzet okán végzik el, ami nem feltétlenül fedi a valóságot, hiszen arra számos magyarázat lehet, hogy mit tekintünk súlyos válsághelyzetnek. Ez lényegében azt jelenti, hogy súlyos válsághelyzetre hivatkozva elvégzik az abortuszt bármelyik terhes nőn, csak kérnie kell.

A fenálló jogszabályok szerint a terhesség 12. hetéig végezhetnek terhességmegszakítást egy állapotos nőn saját akaratából, amennyiben az súlyos válsághelyzetre hivatkozik.
Ilyennek azonban elméletileg csak a terhes nő egészségi állapotát veszélyeztető helyzet, a bűncselekményből eredő fogantatás, illetve a magzat kimutatható fogyatékossága tekinthető. Ennek ellenére nem ritka az anyagi, vagy párkapcsolati okokból kérvényezett abortusz sem - sőt.

Az abortusz kérdés szempontjából érdekes, hogy szemben azzal, amit a legtöbben gondolnak, a terhességmegszakítások nagy részét a nők nem akarják igazán elvégeztetni, de egy vagy több kényszerítő körülmény hatására mégis megteszik.

Egy amerikai kutatás során - amely arról ad felvilágosítást, hogy a nők nagy része milyen körülmények között szakíttatja meg a terhességét - az alábbi adatok születtek:

A nők 64 %-a külső nyomás, esetleg kényszer hatására végezteti el az abortuszt

A nők 54 %-át gyötrik kétségek az abortusz alatt, hogy jó döntést hoztak-e

52 % úgy érzi sürgették a döntés meghozatalában

67 % semmilyen tanácsot nem kap az abortuszt elvégző intézménytől - tehát lényegében nem foglalkoznak vele azon kívül, hogy elvégzik a beavatkozást

84 % úgy érzi, nem kapott megfelelő orvosi tájékoztatást mielőtt elvégeztette az abortuszt

A nők 79 %-át nem tájékoztatják az abortuszon kívüli egyéb lehetőségekről


Forrás: csaladhalo.hu

Szólj hozzá!

Címkék: terhesség magzat abortusz magzatelhajtás terhességmegszakítás abortusz műtét abortusz ellenes abortusz statisztika

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerekgyaros.blog.hu/api/trackback/id/tr916159907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása