1.png2.png3.png4.png5.png6.png7.png

 

1.png2.png3.png4.png5.png6.png7.png

Kegyelmet kérnek a törvénytelen abortuszt végző orvosnak

2014.10.17. 17:36 gyerekgyaros

Idén nyáron jogerősen három és fél év letöltendő börtönbüntetésre, és négy év teljes körű orvosi tevékenységtől való eltiltásra ítélte a bíróság a közel száz illegális abortuszt végző várpalotai nőgyógyászt.

Court_Decision_468.gif
Az orvost, akkor jelentették fel, amikor egy véletlennek köszönhetően kiderült, hogy 96 esetben spontán vetélésként tüntette fel az illegális abortuszokat.

Azonban a jogerős ítéletet követően lakossági kezdeményezésű aláírásgyűjtés indult az orvos  letöltendő büntetésének felfüggesztéséért, melyet a tervek szerint a köztársasági elnökhöz szeretnének eljuttatni. A petíciót  a város 3 pontján helyezték el, és eddig mintegy hatszáz aláírás gyűlt össze. Az aláírók szerint ugyanis az abortuszt engedélyező eljárás nagyon megalázó, és kioktató jellegű. Sokszor megszégyeníti a nőket, és úgy kezelik őket, mintha nem volna döntésjoguk a saját életük felett,. Annak ellenére, hogy nem beszélhetnek rá senkit a gyermek megtartására, érzelmi zsarolással próbálnak nyomást gyakorolni rájuk.

A kegyelmi kérvényt a döntéshozó törvényszéken lehet majd benyújtani. A doktor ügyében kizárólag ő maga, hozzátartozója, vagy védője kérhet kegyelmet, lakossági képviselő nem, de az összegyűjtött aláírásokat nyomatékként lehet csatolni a beadványhoz. A Veszprémi Törvényszékhez mindeddig azonban nem érkezett kegyelmi kérvény a törvénytelen terhességmegszakításokat végző nőgyógyász ügyében.

Forrás: nol.hu

 

Szólj hozzá!

Címkék: nőgyógyász büntetés abortusz aláírásgyűjtés kegyelmi kérvény jogerős ítélet illegális abortsz spontán vetélés Veszprémi Törvényszék

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerekgyaros.blog.hu/api/trackback/id/tr96802965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása