1.png2.png3.png4.png5.png6.png7.png

 

1.png2.png3.png4.png5.png6.png7.png

Az abortuszra nincs jó kifogás

2014.03.31. 18:02 gyerekgyaros

Az abortuszpárti emberek úgy vélekednek, hogy a terhességmegszakítás egy természetes problémamegoldó lépés a nők számára, amivel a fennálló “kellemetlenséget “ - a terhességet -egyszerűen elintézhetik. Sok nő él abban a hitben, hogy egy nem kívánt terhesség esetén magabiztosan tudna érvelni a terhességmegszakítás mellett, számos okot felsorolva, hogy miért is nem akarja/tudja megtartani a gyereket. sad-woman.jpg


Íme 3 olyan kifogás, ami gyakran felmerül az abortuszra készülő nőknél, de valahogy sehogy sem állja meg a helyét:

Az abortusz egy egyszerű, manapság hétköznapi, fájdalommentes beavatkozás.
Az abortusz igenis fájdalmas. Fizikailag talán kevésbé, de nincs olyan nő, aki számára teljesen érzelem és fájdalommentes dolog lenne meghozni egy ilyen döntést. Még annál a nőnél is okozhat maradandó lelki problémákat, aki teljesen biztos a dolgában.

Mivel a magzat a fejlődésnek még csak egy korai szintjén van, így kevésbé értékes,     mint egy már megszületett gyermek.
E gondolat mentén haladva kérdés, hogy akkor a fogyatékkal élők is kevésbé értékesek?


Az én testem, jogom van eldönteni, hogy mit teszek vele
Bár a magzat az anya testében növekszik és fejlődik, ez nem jelenti azt, hogy az anya testének része lenne. A magzat egy különálló kis lény, nem egy testrész, így a  a sorsa felett sem rendelkezhetünk önkényesen.


Szólj hozzá!

Címkék: terhesség magzat gyermek abortusz terhességmegszakítás abortuszpárti

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerekgyaros.blog.hu/api/trackback/id/tr605887820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása